04. júna 2023

Práva žien sú ľudské práva. Máme ich alebo musíme za nich stále bojovať? Diskusia.

Dňa 2.6.2023 sa vedúca manažérka Koordinačno-metodického centra Barbora Burajová zúčastnila diskusného podujatia v Prešove, ktoré sa uskutočnilo v rámci prebiehajúceho festivalu FemFest 2023 a bolo súčasťou projektu Rôzne cesty k rovnosti. Diskusiu s názvom “Práva žien sú ľudské práva. Máme ich alebo musíme za nich stále bojovať?” zorganizovalo združenie MyMamy, o.z. v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku.

My Mamy

Dňa 2.6.2023 sa vedúca manažérka Koordinačno-metodického centra Barbora Burajová zúčastnila diskusného podujatia v Prešove, ktoré sa uskutočnilo v rámci prebiehajúceho festivalu FemFest 2023 a bolo súčasťou projektu Rôzne cesty k rovnosti. 

Diskusiu s názvom “Práva žien sú ľudské práva. Máme ich alebo musíme za nich stále bojovať?” zorganizovalo združenie MyMamy, o.z. v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku.

Počas diskusie si diváctvo mohlo vypočuť video pozdrav Gabriely Ramos, zástupkyne generálneho riaditeľa pre sociálne a humanitné vedy, UNESCO, ako aj LIVE príhovor Ireny Moozovej, riaditeľky pre rovnosť a nediskrimináciu z Generálneho riaditeľstva Európskej komisie pre spravodlivosť a spotrebiteľov. 

V diskusii  pokračovali Barbora Burajová, právnička a vedúca manažérka KMC (Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách), Zdenka Faragulová z organizácie Možnosť voľby, Natália Šmídová z Amnesty Slovensko a Apolónia Sejková, predsedníčka a zakladateľka združenia MyMamy, o.z. 

Moderátormi podujatia boli Miška a Denis z podcastu Sexuálna výchova. 

Celú diskusiu si môžete pozrieť zo záznamu.


Projekt Rôzne cesty k rovnosti získal grant z Nórska v sume 179 730 €. Projekt bol spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Cieľom projektu je zvýšené porozumenie o rodovej rovnosti. Realizované opatrenia zamerané na vzdelávacie aktivity a aktivity zvyšujúce povedomie v oblasti rodovej rovnosti.
Spoločným úsilím k zelenej, konkurencieschopnej a inkluzívnej Európe www.norwaygrants.sk/dgv