21. júla 2017

Katarzia „Pretože hovorím nie“

Násilie na ženách je najzávažnejšou formou porušovania ľudských práv žien, ich bezpečnosti a osobnej integrity. V posledných mesiacoch prebieha v slovenských médiách kampaň „Pretože hovorím nie“, ktorá je zameraná na zvýšenie povedomia, citlivosti a informovanosti o sexuálnom násilí, ako aj na jeho verejné odmietnutie. Kampaň poukazuje na to, že každý človek môže odmietnuť násilie v akejkoľvek podobe - či už ako súkromná osoba v každodennom živote alebo ako verejne známa osoba v rámci svojej profesie.

Puder

O tému násilia na ženách prejavilo záujem viacero známych osobností, ktoré chcú kampaň  podporiť. Prvou z nich je slovenská speváčka Katarzia, ktorá k téme napísala pesničku. „Mojou motiváciou, aby som sa pridala ku kampani bol rozhovor dvoch kamarátiek, ktorý som započula v reštaurácii. Jedna z nich hovorila o tom, že žije s mužom, ktorý ju psychicky týra a ekonomicky vydiera, druhá jej na to povedala, že je to vlastne v poriadku, lebo sa aspoň nemusí naháňať za peniazmi. Mne to prišlo niečo tak strašné a neprípustné, že som si povedala, že by som chcela niečo urobiť, najlepšie prostredníctvom hudby, aby som aspoň trošku posilnila ženy, ktoré žijú v násilnom vzťahu, aby svoju situáciu začali bezpečným spôsobom riešiť,“ hovorí Katarzia v rozhovore, ktorý si môžete pozrieť na tomto odkaze:

Vypočujte si jedinečnú skladbu "Nikomu nepatríš", ktorú napísala, zložila a naspievala Katarzia ako svoju autentickú výpoveď k problematike kampane „Pretože hovorím nie“:

Sledujte náš Facebook a dozviete sa včas všetko nové.