18. novembra 2021, Viera Bottcher

NIKDY TO NIE JE JEJ VINA - verejná diskusia pri príležitosti kampane Zastavme náslie na ženách 2021

Pri príležitosti Medzinárodného dňa za odstránenie násilia páchaného na ženách, ktorý si každoročne pripomíname dňa 25. novembra, si pre Vás Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách (KMC) Inštitútu pre výskum práce a rodiny v spolupráci s Divadlom Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH) pripravili verejnú diskusiu Nikdy to nie jej vina.

Nikdy To Nie Je Jej Vina Banner

Pri príležitosti Medzinárodného dňa za odstránenie násilia páchaného na ženách, ktorý si každoročne pripomíname dňa 25. novembra, si pre Vás Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách (KMC) Inštitútu pre výskum práce a rodiny v spolupráci s Divadlom Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH) pripravili verejnú diskusiu Nikdy to nie jej vina.

Diskusia slávnostne otvorí kampaň Zastavme násilie na ženách 2021, ktorá je súčasťou celosvetovej iniciatívy 16 dní aktivizmu proti násiliu na ženách.

Diskusii bude predchádzať divadelné predstavenie Opatruj sa, Júlia! z cyklu Anómia 21, ktorá rozpráva príbeh o napohľad fungujúcom manželstve Júlie (Annamária Janeková) s jej úspešným mužom Róbertom (Juraj Bača). Príbeh o domácom násilí, jeho popieraní, či dokonca obhajoby zo strany násilníkovej matky (Milada Rajzíková) napísala pre DPOH Uršuľa Kovalyk

Hneď po predstavení všetkých srdečne pozývame na verejnú diskusiu, ktorej sa môžete zúčastniť vo Foyer DPOH o 18.30 aleboonline na Facebooku Hlavného mesta SR Bratislava, DPOH a mediálneho partnera Denníka N – kultúra. Vstup na diskusiu je voľný a pre registráciu kliknite sem.

Pozvanie do diskusie prijali:

  •  výkonná riaditeľka Poradenského Centra Nádej Adriana Havašová
  •  spisovateľka Uršuľa Kovalyk
  •  vedúca manažérka KMC Barbora Burajová
  •  herečka DPOH Zuzana Vačková
  •  herec DPOH Juraj Bača
  •  advokát Matúš Kanis

Pridajte sa k nám! Pripomeňme si spoločnú zodpovednosť za bezpečie žien a dievčat. 

Diskusiu si môžete pozrieť zo záznamu tu: https://www.facebook.com/Brati...


Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách (KMC) Inštitútu pre výskum práce a rodiny je súčasťou Národného projektu Prevencia a eliminácia rodovej diskriminácie OP ĽZ NP 2018/4.1.2/01., ktorý sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje, www.esf.gov.sk

Nikdy To Nie Je Jej Vina