31. júla 2017

Gabo Žifčák „Pretože hovorím nie“

Viacero známych osobností sa rozhodlo verejne vysloviť proti násiliu na ženách, a podporiť tak kampaň „Pretože hovorím nie“. Medzi prvými sa do kampane zapojil komik Gabo Žifčák so svojou populárnou satirickou internetovou reláciou „Svedkovia Liehovovi“. 

Screenshot Gz Male

Gabo spracoval problematiku sexuálneho násilia v jednej zo svojich „kázní“, pretože vie, že príčinou znásilnenia nie je alkohol, ale násilník a jeho rozhodnutie.

Priciny Male

V rozhovore o témach kampane proti sexuálnemu násiliu okrem iného vysvetľuje, že: „Rovnako ako za volantom tak aj všade alkohol nie je poľahčujúca okolnosť, alkohol je to, čo z teba robí nezodpovedného človeka... aj keď si opitý, stále si za seba plne zodpovedný... sú to stále tvoje hlúposti, a nie hlúposti toho alkoholu.“  

„Archnalej“ vo svojej „kázni“ vyzýva všetkých drahých „svedkov“, aby proti násiliu zakročili: „Keď vidíte, že chalan niekam ťahá n...ú (opitú) babu a nezamýšľa ju ísť niekam uložiť alebo uložiť ako, v tomto prípade, prosím, nebuďte len svedkovia, ale aj šíritelia normálneho správania...“

Celú epizódu populárnej relácie zameranej na rozširovanie posolstiev kampane „Pretože hovorím nie“ si môžete pozrieť TU.

Sledujte náš Facebook a dozviete sa včas všetko nové.