16. februára 2023, Viera

SPOLOČNE PROTI NÁSILIU. Verejná diskusia pri príležitosti MDŽ

Pozývame Vás na verejnú diskusiu pri príležitosti Medzinárodného dňa žien 2023. Podujatie sa uskutoční dňa 2. marca 2023 o 17,00 hod. v priestoroch Rakúskeho kultúrneho fóra na Hodžovom námestí 1/A v Bratislave. Diskusiu s názvom “SPOLOČNE PROTI NÁSILIU. Opatrenia a spolupráca v prevencii a intervencii násilia na ženách” organizujú Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách a Rakúske kultúrne fórum.

Ilustrak Diskusia Rakuske Kulturne Forum

Dovoľujeme si Vás srdečne pozvať na verejnú diskusiu pri príležitosti Medzinárodného dňa žien 2023.

Podujatie sa uskutoční dňa 2. marca 2023 o 17,00 hod. v priestoroch Rakúskeho kultúrneho fóra na Hodžovom námestí 1/A v Bratislave.

Diskusiu s názvom “SPOLOČNE PROTI NÁSILIU. Opatrenia a spolupráca v prevencii a intervencii násilia na ženách” organizujú Koordinačno-metodické centrum pre prevenciu násilia na ženách a Rakúske kultúrne fórum.

PROGRAM:

Úvodné slovo: veľvyslankyňa Rakúska na Slovensku, Jej Excelencia Margit Bruck-Friedrich

Diskutujúci: • klinický psychológ a psychoterapeut Romeo Bissuti, Männerberatung Wien, Rakúsko • terapeutka a poradkyňa v oblasti násilia páchaného na ženách v párových vzťahoch Daša Malíková, riaditeľka ALEJ poradenské centrum • psychológ, metodik a tréner skupinových programov pre mužov, ktorí sa dopúšťajú násilia v blízkych vzťahoch Róbert Vavro, riaditeľ občianskeho združenia LIBERATE

Moderátorka diskusie: právnička Barbora Burajová, vedúca manažérka Koordinačno-metodického centra pre prevenciu násilia na ženách (KMC)

Na tomto podujatí sa dozviete viac o práci poskytovateľov špecializovaných služieb pre ženy zažívajúce násilie a o práci s páchateľmi násilia na ženách.Prečo je potrebné spoločne hľadať účinné opatrenia pre zlepšenie situácie s násilím v rodinách a v intímnych vzťahoch? Odkedy Rakúsko poskytuje poradenstvo aj pre mužov a aká je situácia na Slovensku? Ako prispievajú k zlepšeniu situácie žien zažívajúcich násilie analýzy a dáta, ktoré zhromažďuje KMC?

Na diskusiu sa môžete zaregistrovať tu: pressburg-kf@bmeia.gv.at

Podujatie sa uskutoční v slovenskom a anglickom jazyku so simultánnym tlmočením. Vstup je voľný.

Túto diskusiu finančne podporilo Rakúske kultúrne fórum.


Podujatie nájdete na Facebooku tu: https://www.facebook.com/event...

  Kmcdiskusia Rakuskeforum2023Poster   (Typ súboru – PDF / Veľkosť súboru – 275.47 KB)
Img 20230302 193033