07. marca 2019

Medzinárodný deň žien 2019

"Presadzujme rovnosť v zmýšľaní, inteligenciu vo vytváraní a inovatívnosť v zmenách". To je motív kampane UN Women pre tohtoročný Medzinárodný deň žien. Cieľom je podporovať inovatívnosť žien a dievčat pre zlepšenie ich životov a dať ju do centra úsilia o dosiahnutie rodovej rovnosti.

Un Women Iwd

"Presadzujme rovnosť v zmýšľaní, inteligenciu vo vytváraní a inovatívnosť v zmenách". 

To je motív kampane UN Women pre tohtoročný Medzinárodný deň žien. Cieľom je podporovať inovatívnosť žien a dievčat pre zlepšenie ich životov a dať ju do centra úsilia o dosiahnutie rodovej rovnosti.

Phumzile Mlambo-Ngcuka, výkonná  riaditeľka UN Women pri príležitosti Medzinárodného dňa žien 2019 zdôraznila: "Ženy a dievčatá musia mať príležitosť prispieť k uskutočneniu skutočnej zmeny a prispieť k formovaniu politík, služieb a infraštruktúry, ktoré ovplyvňujú ich život. Ako sme videli z nedávnych pochodov o opatreniach v oblasti klímy v Európe a inde - ženy sú to pripravené.

Keď sa sústredíme na tých a tie, ktorí a ktoré sú najmenej počuť a sú najmenej viditeľní a viditeľné - či už jednotlivci, alebo tie stovky miliónov pracovníkov a pracovníčok neformálneho sektora, ktorí a ktoré majú v súčasnosti len malú alebo žiadnu účasť na oficiálnom plánovaní, alebo nízku finančnú ochranu-  začneme riešiť niektoré z najhlbších sociálnych problémov a dokážeme dosiahnuť pokrok, ktorý potrebujeme vidieť."